JULEMAT


* Juledrikker
* Julekrydder
* Julenøtter
 
* Juleskinke
* Kalkun
* Lutefisk
* Pinnekjøtt
* Ribbe
* Medisterkaker
 
* Multekrem
* Rømmegrøt
* Risengrynsgrøt
* Riskrem
* Tilslørte bondepiker
* Sjokolademousse
* Trollkrem

Riskrem
(4-6 porsj)

3 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
5 dl kald risgrøt

Pisk kremfløten med sukker og vaniljesukker. Bland inn risgrøten og noen mandeldråper. Server riskremen med rød saus.

Rød saus

5 dl rød saft
Knapt 1 ss potetmel
Litt kaldt vann

Kok opp saften og rør potetmelet ut i litt vann. Ta kjelen av platen og rør inn potetmelet i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen, kok raskt opp og avkjøl sausen.

Til riskrem er saus av jordbær eller bringebær godt.



© schulze, Sist oppdatert: 26.12.09